Bestekken

bestek laten opstellen, bestekken, elektrische installatie, bestekken elektrische installatie, Overijssel, Drenthe, professioneel, elektrische installatie, installatie verkopen

Bestek laten opstellen

Bent u opzoek naar een bedrijf die voor u bestekken kan uitwerken van uw elektrische installatie? Dan bent u aan het juiste adres bij ons van Feringa-Tabak. Met jarenlange praktische informatie, werken wij gestructureerd aan het bestek. Vooraf gaan we gesprekken aan waarin wij de wensen en eisen inzichtelijk proberen te krijgen. Elke installatie heeft namelijk andere eisen waar rekening mee gehouden dient te worden.

Waarom een bestek voor een elektrische installatie laten maken?

Het komt zelden voor dat bedrijven zonder enige informatie een aankoop doen. Vooraf wilt u eerst duidelijke informatie over wat u wilt gaan kopen. Dit dient specifiek omschreven te worden in bij voorkeur een koopovereenkomst. Wellicht vraagt u zich af, waarom is dit belangrijk wanneer het gaat om het onderhouden of aanleggen van een elektrische installatie? Dat heeft te maken met de informatie dat het als voordeel met zich meebrengt. Het laten opstellen van een programma van eisen of nauwkeurig bestek, brengt de nodige kosten met zich mee. Een goed bestek levert echter zeker een toegevoegde waarde op en kan worden ingezet als geldige koopovereenkomst bij verkoop.

Vastleggen informatie over installaties

Er zijn twee varianten in vorm te onderscheiden als het gaat om het vastleggen van de informatie van elektrische installaties binnen uw bedrijf. Er is het Programma van Eisen (PvE) en een bestek. Hieronder worden de verschillen benoemd tussen deze twee.

Programma van Eisen

In het Programma van Eisen worden specifieke eisen en wensen in grote lijnen vastgelegd. Dit document geeft richting aan het doel, de voorwaarden, functionaliteit en de kwaliteit van de door u gewenste elektrische installatie. Met andere woorden, in het Programma van Eisen vindt u informatie als een soort checklist waaraan de installatie dient te voldoen. Een PvE kan vervolgens worden uitgewerkt in een bestek. In een enkel geval is het wettelijk verplicht om een Programma van Eisen te laten opstellen. Dit is bijvoorbeeld aan de orde bij een brandmeldinstallatie. Deze installatie dient te voldoen aan de gestelde normgeving. Dit wordt meegenomen in een PvE en bij brandmeldinstallaties, een vereiste om de nodige certificering te krijgen.

Wat zijn bestekken?

Een bestek is een complete en gedetailleerde omschrijving van de gehele technische installatie. De doelstelling van de installatie wordt beschreven, de administratieve en juridische voorwaarden worden genoteerd, de technische normen en voorschriften worden meegenomen, evenzo de garantie bepalingen en de technische werkzaamheden. Ten slotte zal de op te leveren revisie bescheiden worden toegevoegd aan het bestek. In de meeste gevallen zijn aan het bestek ook bestektekeningen gekoppeld, ter ondersteuning van het bestek.

'Samengevat is een bestek een feitelijke omschrijving van de te leveren prestatie, ook wel een koopovereenkomst genoemd. Een bestek is echter niet alleen van belang voor het inkopen van nieuwe of renovatie benodigde elektrische installa-ties, maar wordt tevens gebruikt voor het opstellen van het inkopen van onder-houd aan de betreffende installatie.'

Feringa-Tabak
Wilt u graag meer informatie over onze mogelijkheden en werkwijze voor het laten maken van een bestek voor uw elektrische installatie? Neem dan gelijk contact met ons op. U kunt ons bereiken via het telefoonnummer 0591 313326 of door te mailen naar info@feringa-tabak.nl.

Schrijf u nu in voor uw volgende cursus!

Kies hieronder welke cursus u wilt gaan volgen:

Gebruikt u afwijkende factuur gegevens? Vul deze hieronder in of laat deze leeg indien deze gelijk zijn aan de bovenstaande gegevens.

Gebruikt u afwijkende factuurgegevens, of heeft u opmerkingen? Dit kunt u doorgeven in het opmerkingen veld hieronder.