Energieprestatieberekeningen

energieprestatieberekeningen, energieprestatieberekening laten uitvoeren, BENG-berekening, EPC-berekening, EPG, energielabel aanvragen, energiecertificering, energie index

Energieprestatieberekeningen

Het is voor iedereen belangrijk om aandacht te besteden aan duurzaamheid. Daar behoort energiezuinigheid zeker bij. Om meer inzicht te krijgen in uw energieverbruik, is het verstandig om een energieprestatieberekening te laten uitvoeren conform de NEN 7120. Bij nieuwbouwwoningen en utiliteitsgebouwen dienen de richtlijnen vanuit het Bouwbesluit nageleefd te worden over energiezuinigheid. Als eigenaar heeft u daardoor de wettelijke verplichting om aan te tonen dat uw bouwwerk voldoet aan al deze eisen. Met een energieprestatieberekening kunt u aantonen wat uw energiewaarden zijn. Hoe lager de EPC-waarde (Energie Prestatie Coëfficiënt), hoe energiezuiniger de woning of het gebouw is. EPC wordt ook wel afgekort als EPG (Energie Prestatie Gebouwen). Vanaf 01 juli 2020 is de EPC-berekening vervangen door de BENG-Berekening (Bijna Energie Neutraal Gebouw) conform de NEN 7120 en de huidige visie op energiezuinigheid. Het is vanaf januari 2021 bovendien verplicht om deze berekening te laten maken voor een vergunningaanvraag in plaats van de huidige EPC-berekeningsmethode.

Energieprestatieberekening verplicht vanaf januari 2021

Voor uw energieprestatieberekeningen, bijbehorende energielabels en -certificaten bent u aan het juiste adres bij Feringa-Tabak uit Emmen en Ter Apel. Met onze gerichte werkwijze conform de NEN 7120, kunnen wij u snel inzicht geven in het energieverbruik van uw pand. Wanneer u een omgevingsvergunning wilt aanvragen, is het al een wettelijke vereiste dat u een energieprestatieberekening laat uitvoeren. Vanaf 01 januari 2021 geldt dit breder bij vergunningaanvragen. Feringa-Tabak staat voor u klaar om op een snelle wijze een berekening conform de NEN 7120 BENG-berekeningsmethode uit te voeren, zodat u met deze informatie vervolgstappen kunt ondernemen. Dit geldt zowel voor woongebouwen als utiliteitsbouw. Zonder een kloppende BENG-berekening, zal uw vergunningaanvraag altijd worden afgekeurd. Onze gecertificeerde BRL 9050 adviseurs helpen u graag verder.

Energielabels en energie-index aanvragen

Wilt u graag een energielabel aanvragen of de energie-index van uw pand laten vaststellen? Neem dan contact op met ons. Of het nu gaat om een nieuwbouwpand of bestaande utiliteitsbouw. Wij voeren zorgvuldig energieprestatieberekeningen uit volgens de eisen van Nader Voorschrift NV7120, BENG (NTA 8800) en de BRL9500.

Wat is een BENG-berekening?

BENG staat voor Bijna Energie Neutraal Gebouw en zal de nieuwe energieprestatie bepalingsmethode gaan worden vanaf 01 januari 2021. Deze berekenmethode is een verbetering op de actuele EPC-berekening, waardoor u aan de laatste normen voldoet als het gaat om energiezuinigheid. De overheid heeft nieuwe energie-eisen opgesteld, waar alle nieuwbouwwoningen en utiliteitsgebouwen aan dienen te voldoen. De harde eis uit deze berekening is opgedeeld in drie indicatoren, die getoetst dienen te worden. 1: Energiebehoefte, 2: primair energiegebruik en 3: aandeel hernieuwbare energie. Deze nieuwe bepalingsmethode is vastgesteld in de NTA 8800. Met deze werkwijze om het energieverbruik te berekenen, wil de Europese Unie een energie-unie bewerkstelligen die zorgt voor energiezekerheid en onafhankelijkheid en daarmee mede voldoen aan alle klimaatdoelen uit het Klimaatakkoord van Parijs.

Bespaar op energiekosten

Ondanks dat een energieprestatieberekening een complexe opgave is, kan er wel degelijk winst mee behaald worden. Onze deskundige en gecertificeerde adviseurs kunnen u op basis van de berekeningen het juiste advies geven. Als het gaat om een woningbouwproject of groot utiliteitsgebouw kan u dat al snel duizenden euro’s besparen. Heeft u al een EPC-berekening laten maken, maar twijfelt u over de uitkomst? Laat deze dan door ons controleren. Mocht na de berekeningen blijken dat uw bouwwerk niet voldoet aan de normen, dan adviseren wij u gericht verder, zodat u met de juiste aanpassingen snel verder kunt. Wilt u meer informatie over onze werkwijze of zou u graag een offerte willen laten uitbrengen voor een energieprestatieberekening van uw pand? Neem dan gelijk contact met ons op. U kunt ons bereiken via het telefoonnummer 0591 313326 of door te mailen naar info@feringa-tabak.nl.

Schrijf u nu in voor uw volgende cursus!

Kies hieronder welke cursus u wilt gaan volgen:

Gebruikt u afwijkende factuur gegevens? Vul deze hieronder in of laat deze leeg indien deze gelijk zijn aan de bovenstaande gegevens.

Gebruikt u afwijkende factuurgegevens, of heeft u opmerkingen? Dit kunt u doorgeven in het opmerkingen veld hieronder.