Installatieberekeningen

installatieberekeningen, installatieberekeningen laten uitvoeren, berekeningen installatie, installatie, optimalisatie, verbetering, bezuinigen

Meten is weten met installatieberekeningen

Bent u opzoek naar een deskundig adviesbureau voor het laten uitvoeren van installatieberekeningen? Dan staat ons team graag voor u klaar. Voor uw berekeningen voor verwarmings-, sanitaire en elektrotechnische installaties bent u namelijk van harte welkom bij Feringa-Tabak. Wij bieden brede mogelijkheden aan als het gaat om technische berekeningen (en advies) van diverse installaties. Zowel voor woningbouw als utiliteiten en bedrijven. Denk hierbij aan kabelberekeningen voor elektra, warmteverliesberekeningen van gebouwen, leidingen en kanaalberekeningen. Naast jarenlange ervaring, kunt u bij ons rekenen op professionele ondersteuning en nauwkeurige berekeningen. Wij nemen graag tijdrovende klussen van u over. Denk hierbij aan correcte installatieberekeningen volgens de actuele eisen, die nauwkeurig worden uitgevoerd. Met onze kennis en efficiënte aanpak, bent u verzekerd van betrouwbare resultaten. Een zorgvuldige berekening zorgt er bovendien voor dat er kosten efficiënt kan worden gewerkt, waardoor u zowel tijd als geld bespaart.

Voordelen installatieberekeningen laten maken door Feringa-Tabak

  • Professionele ervaring en kennis zijn samen de gouden combinatie als het gaat om efficiënt werken. Ons team werkt al jaren in de installatietechniek en beschikt daardoor over een breed expertise als het gaat om nauwkeurige en correcte berekeningen. Met de juiste certificeringen, zijn we bovendien altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en mogelijkheden.
  • Een exacte berekening biedt doorgaans de mogelijkheid om te kiezen voor kleinere diameters van leidingen. Dit scheelt in de kosten bij inkoop en monteren en geldt voor alle installaties.
  • Lagere aanschaf- en montagekosten wanneer de juiste capaciteit aan warmte-afgiftesystemen of koelopnamesystemen wordt vastgesteld door bijvoorbeeld een nauwkeurige warmteverliesberekening te laten maken.
  • Energiebesparing tot wel 30% wanneer verwarmingsinstallaties goed worden ingesteld, door middel van een transmissie- of warmteverliesberekening in combinatie met een leidingnetberekening volgens VABI VA100.
  • Verminder de kans op verstoppingen door een riolering- en hemelwaterafvoerberekening te laten maken volgens de VABI VA120. Dit voorkomt storingen, onnodige stilleggingen en kosten.
  • Een waterleidingberekening volgens VABI VA109 draagt eraan bij dat de stroomsnelheid optimaal is. Dit heeft als gevolg dat de binnenwanden van de leidingen schoner blijven, waardoor weerstand en ophopingen worden tegengegaan. De ideale stroomsnelheid ligt op minimaal 1,5 meter per seconde. Dit is geen wettelijke vereiste, maar bij een lagere snelheid kunnen op den duur wel problemen gaan ontstaan.
  • Gedurende het maken van de installatieberekeningen, kunnen ook problemen worden getraceerd. Denk hierbij aan een te lage druk, klimaatproblemen, verstoppingen, te lage capaciteit, geluidsoverlast en andere problemen.
Er zijn nog diverse argumenten te noemen, waarom het verstandig is om (periodiek) installatieberekeningen te laten maken. Wilt u graag meer informatie over al onze mogelijkheden of zou u graag een offerte willen laten uitbrengen? Neem dan gelijk contact met ons op. U kunt ons bereiken via het telefoonnummer 0591 313326 of door te mailen naar info@feringa-tabak.nl.

Schrijf u nu in voor uw volgende cursus!

Kies hieronder welke cursus u wilt gaan volgen:

Gebruikt u afwijkende factuur gegevens? Vul deze hieronder in of laat deze leeg indien deze gelijk zijn aan de bovenstaande gegevens.

Gebruikt u afwijkende factuurgegevens, of heeft u opmerkingen? Dit kunt u doorgeven in het opmerkingen veld hieronder.