Installatieverantwoordelijkheid overdragen

[rank_math_breadcrumb]

Installatieverantwoordelijkheid overdragen

De verantwoordelijkheid over een installatie is een zware last. Als installatieverantwoordelijke bent u namelijk voor zowel de veiligheid als de technische staat van laagspanningsinstallaties en hulpgereedschappen, verantwoordelijk. Hierop zijn diverse wettelijke bepalingen en NEN-normen van toepassing, waardoor u veel tijd kwijt zult zijn aan het actueel houden van enkel de benodigde kennis. Het is echter mogelijk om de installatieverantwoordelijkheid over te dragen aan Feringa-Tabak uit Emmen en Ter Apel. Ons team bestaat uit ervaren en gedreven inspecteurs/adviseurs die de benodigde certificeringen bezitten. Hierdoor bespaart u veel tijd en onnodige zorgen en problemen. Benieuwd naar onze mogelijkheden? Neem dan contact op.

Installatieverantwoordelijke zijn, is een veeleisende taak

Wanneer u verantwoordelijk bent voor een installatie dient u onder andere te kunnen garanderen dat medewerkers veilig gebruik kunnen maken van bijvoorbeeld de aanwezige elektrische laagspanningsinstallaties. Dergelijke systemen zijn verplicht te voldoen aan wettelijke bepalingen omschreven in diverse NEN-normeringen. Daarbij dienen de werkzaamheden, onderhoud en eventuele inspecties en keuringen worden bijgehouden. Een installatieverantwoordelijke geeft bovendien advies wanneer er beslissingen gemaakt moeten worden. Hieruit vloeien diverse andere taken en verantwoordelijkheden voort, waaronder het onderhoudspakket die passend is voor de installatie. Concluderend; een installatieverantwoordelijke zijn, is een veeleisende taak, waarvoor veel kennis, inzichten, vaardigheden en tijd nodig is.

Installatieverantwoordelijkheid overdragen

Feringa-Tabak biedt u de mogelijkheid om de verantwoordelijkheid over elektrotechnische installaties over te dragen. Op basis van onze gestructureerde werkwijze en expertise kunnen wij u op maat adviseren over de betreffende installatie in elke situatie. Onze inspecteurs zorgen ervoor dat elke installatie voldoet (na eventuele aanpak van probleemzones) aan de actuele NEN-normen, zodat uw medewerkers zeker zijn van een veilige werkomgeving. Daarbij bieden wij een breed pakket aan mogelijkheden als het gaat om berekeningen, onderhoud en inspecties. Denk daarbij ook aan de verantwoordelijkheid van de juiste data, documenten en tekeningenbeheer. Onze werkwijze staat garant voor een veilige en efficiënte bedrijfsvoering conform de geldende voorschriften en normen.

Voordelen overdragen verantwoording installaties:

  •       Altijd bereikbaar
  •       Bespaard veel tijd
  •       Biedt zekerheid
  •       Breed aanbod aansluitende diensten indien gewenst mogelijk
  •       Controle, inspectie en onderhoud door gecertificeerde professionals
  •       Documenten en tekeningen worden digitaal beheerd
  •       Kostenbesparend
  •       Professionals met jarenlange ervaring en expertise
Er zijn diverse voordelen meer te noemen, waarom het verstandig is om uw installatieverantwoordelijkheid over te dragen. Wilt u graag meer informatie over al onze mogelijkheden? Neem dan gelijk contact met ons op. U kunt ons bereiken via het telefoonnummer 0591 313326 of door te mailen naar info@feringa-tabak.nl.

Schrijf u nu in voor uw volgende cursus!

Kies hieronder welke cursus u wilt gaan volgen:

Gebruikt u afwijkende factuur gegevens? Vul deze hieronder in of laat deze leeg indien deze gelijk zijn aan de bovenstaande gegevens.

Gebruikt u afwijkende factuurgegevens, of heeft u opmerkingen? Dit kunt u doorgeven in het opmerkingen veld hieronder.