Brandrisico inspectie SCIOS Scope 10 NTA8220

Brandrisico-inspectie-NTA8220

Wij nemen tijdelijk geen nieuwe Scope 10 en 12 inspecties maar aan

Brandrisico inspectie

Uw elektrotechnisch materieel laten inspecteren op brandrisico volgens de NTA 8220 door een onafhankelijk en deskundig keuringsbedrijf? Neem hiervoor contact op met Feringa-Tabak uit Drenthe. De NTA 8220 is een nieuwe methode (sinds eind 2017) voor het beoordelen van het elektrische materieel op brandrisico. Deze methode wordt door onze gecertificeerde SCIOS Scope 10 inspecteurs toegepast tijdens het uitvoeren van de inspecties. Tot voor kort hanteerden verzekeraars in hun polisvoorwaarden dat elektrotechnische installaties geïnspecteerd dienden te worden volgens de NEN 3140 norm, VIER (Verzekering Inspectie Elektrotechnische Risico’s of Agro Elektra. De inspectie volgens de Scope 10 is een uitwerking van het VIER protocol. Dit betekent dat de inspectie vanaf nu gecertificeerd is. De inspectieomvang ligt vast en wordt jaarlijks gecontroleerd op het kwaliteitssysteem. Ons team wordt bovendien eens per 18 maanden getoetst op zowel kennis als praktijkvaardigheden. Hierdoor bent u verzekerd dat de inspectie van uw installatie, betrouwbaar wordt uitgevoerd bij Feringa-Tabak.

NTA 8220 inspectie Feringa-Tabak

Veiligheid is één van de belangrijkste factoren op de werkvloer. Het risico op brand is een factor die daarbij zeker niet mag worden vergeten om periodiek te laten controleren. Wanneer uw personeel werkzaam is met of nabij elektrotechnische installaties of arbeidsmaterieel is het van belang dat het brandrisico tevens wordt geïnspecteerd. Brand kan bijvoorbeeld ontstaan door elektrisch materieel dat oneigenlijk wordt gebruikt of een defect heeft. Dit kan onopgemerkt ontstaan en enorm vergaande gevolgen hebben voor uw personeel en bedrijf. Wij van Feringa-Tabak uit Emmen en Ter Apel staan graag voor u klaar om met actuele en gecertificeerde kennis volgens de SCIOS Scope 10 uw elektrotechnische materiaal te inspecteren. Tijdens de uitvoering van de inspectie maken wij gebruik van topmerken aan materiaal, zodat wij snel en concreet eventuele brandrisico’s kunnen vaststellen. 

Betrouwbaar door SCIOS Scope 10 certificering

Om er zeker van te kunnen zijn dat de NTA 8220 inspectie van hoogwaardige kwaliteit is en uitgevoerd wordt door deskundige inspecteurs, is er een waarborging opgesteld. Er is hiervoor een certificatieregeling opgesteld door SCIOS. Hierin zijn de inspectiemethoden, ervaring van de inspecteur, opleiding, kennis en de kwaliteit van de organisatie (inspectiebedrijf) vastgelegd. Een SCIOS gecertificeerde inspecteur wordt om de 18 maanden gecontroleerd en ge-audit door een gecertificeerde instelling. Onze dienstverlening is hierdoor altijd van hoogwaardige kwaliteit. Feringa-Tabak is namelijk een SCIOS gecertificeerd bedrijf. Het certificaat vindt u op onze website. 

NTA 8220 als uitbreiding van de NEN 3140 inspectie

Wellicht heeft u voorheen enkel een NEN 3140 inspectie laten uitvoeren als het gaat om de veiligheid van de elektrotechnische arbeidsmiddelen en installaties waarmee uw medewerkers werkzaam zijn. Met deze inspectie voldoet u aan de verplichtingen als het gaat om een aantoonbare veilige werkplaats. Op verzoek kunnen wij hieraan de NTA 8220 inspectie toevoegen om ook het brandgevaar mee te nemen tijdens deze inspectie en zo een compleet beeld van alle risico’s en gevaren te vergaren. 

Complete rapportage inspectie

Feringa-Tabak staat al jaren klaar voor bedrijven met onder andere deskundige inspecties aan elektrotechnische installaties. Nadat één van onze deskundige en gecertificeerde inspecteurs volgens het SCOIS Scope 10 de inspectie heeft uitgevoerd, zal er een compleet rapport worden opgesteld. Hierin worden alle bevindingen en eventuele verbeterpunten en/of punten die wij u zouden adviseren aan te pakken om mogelijke brandgevaren opgenomen. Wilt u graag meer informatie over onze mogelijkheden of gelijk een afspraak inplannen met één van onze SCIOS Scope 10 gecertificeerde inspecteurs voor een NTA 8220 inspectie? Neem dan contact met ons op. U kunt ons bereiken via het telefoonnummer 0591 313326 of door te mailen naar info@feringa-tabak.nl.

Schrijf u nu in voor uw volgende cursus!

Kies hieronder welke cursus u wilt gaan volgen:

Gebruikt u afwijkende factuur gegevens? Vul deze hieronder in of laat deze leeg indien deze gelijk zijn aan de bovenstaande gegevens.

Gebruikt u afwijkende factuurgegevens, of heeft u opmerkingen? Dit kunt u doorgeven in het opmerkingen veld hieronder.