Zonnepanelen inspectie SCIOS Scope 12

zonnepanelen inspectie, inspectie zonnepanelen, inspectie zonnestroominstallaties, inspectie zonne-energie, SCIOS Scope 12, zonnepanelen

Inspectie zonnestroom­installaties en zonnepanelen

Zonnepanelen inspectie; Heeft u zonnepanelen of wilt u graag uw PV-installatie laten inspecteren om zo mogelijke risico’s en problemen te voorkomen? Dan heten wij van Feringa-Tabak uit Drenthe u van harte welkom! Ons team is gespecialiseerd in het uitvoeren van verschillende elektrotechnische inspecties behorend tot de certificatieregeling van SCIOS. Naast de inspecties conform SCIOS Scope 8 en 10 zijn wij ons tevens gaan richten op SCIOS Scope 12 – inspecties aan zonnestroominstallaties. Tegenwoordig richten steeds meer ondernemers en particulieren zich op het verduurzamen van hun bedrijf of woning, door bijvoorbeeld over te gaan op energie uit zonnepanelen. Zonnestroominstallaties vragen om eigen werkwijze als het gaat om onderhoud. Onze deskundige en SCIOS gecertificeerde inspecteurs staan graag voor u klaar voor een complete veiligheidsinspectie aan uw zonnestroominstallatie. Laat Feringa-Tabak voor u zonnepanelen inspecties uitvoeren.

Wij nemen tijdelijk geen nieuwe Scope 10 en 12 inspecties maar aan

Inspectie zonnepanelen Feringa-Tabak

Feringa-Tabak legt u graag uit waarom deze inspectie noodzakelijk en verantwoord is om periodiek te laten uitvoeren door één van onze gecertificeerde inspecteurs. Het werken aan of met een elektrotechnische installatie brengt namelijk risico’s met zich mee. Dit geldt ook voor zonnestroominstallaties, anders genoemd PV-installaties of zoals bekend bij de meeste; werken met of aan zonnepanelen. Tijdens een inspectie door ons team wordt voorkomen dat eventuele problemen tot grote gevaren zullen leiden. Er zijn helaas diverse voorbeelden op te noemen, waarbij het brandrisico heeft geleid tot enorme ravages en slachtoffers. Tijdens een SCIOS Scope 12 inspectie zullen wij van Feringa-Tabak daarom altijd rekening houden met alle mogelijke risico’s, waardoor u zekerheid heeft over de veiligheid van uw elektrotechnische zonnestroominstallaties.

Waarborging kwaliteit inspecties SCIOS-certificering

Om u de zekerheid te geven dat onze inspectie aan uw zonnestroomsysteem van hoogwaardige kwaliteit is en uitgevoerd wordt door een deskundige inspecteur, is er een waarborging opgesteld, middels een certificatieregeling door SCIOS. Speciaal voor zonnepanelen en PV-installaties is SCIOS Scope 12 opgesteld. Hierin zijn inspectiemethoden, ervaring van de inspecteur, opleiding, kennis, de kwaliteit van de organisatie (inspectiebedrijf) en de minimale eisen van het meetapparatuur vastgelegd. Een SCIOS gecertificeerde inspecteur wordt elke 18 maanden herkeurd en ge-audit door een gecertificeerde instelling. Wij als Feringa-Tabak vernieuwen onze certificaten en blijven tussendoor de eventuele wijzigingen nauwlettend voor u in de gaten houden. Ons certificaat vindt u op onze website.

Uitbreiding SCIOS Scope 8 zonnepanelen

Wellicht laat u periodiek al uw elektrotechnische installaties en/of materieel inspecteren volgens de SCIOS Scope 8 inspectie ‘Inspectie van Elektrische Installaties’. Aangezien zonne-energie een relatief nieuwe vorm van energie is op grootschalig niveau voor bedrijven, is er om de veiligheid van uw personeel en in PV-installatie te kunnen blijven waarborgen, een uitbreiding gekomen op de wijze waarop PV-installaties geïnspecteerd dienen te worden, namelijk SCIOS Scope 12. Hierin zijn extra eisen en normeringen opgenomen voor het veilig werken met of aan PV-installaties en zonnepanelen.

Waarom zonnestroominstallaties laten inspecteren?

Als werkgever en/of eigenaar van een PV-installatie of zonnepanelen bent u wettelijk verplicht om uw zorgplicht na te komen. Het dient voor uw personeel en andere gebruikers veilig te zijn om aan of nabij de zonnestroominstallatie te werken. Gevaarlijke risico’s dienen zoveel mogelijk te worden geminimaliseerd. Tijdens een inspectie wordt bijvoorbeeld controleert of uw PV-installatie en/of zonnepanelen in goede staat verkeerd en of er geen defecten aanwezig zijn. De SCIOS Scope 12 inspectie door één van onze gecertificeerde inspecteurs, is een goede invulling om uw wettelijke zorgplicht na te komen, als uitbreiding op het onderhoudsprogramma van uw PV-installaties. Bovendien wordt het risico op schade geminimaliseerd door periodiek te laten inspecteren en zal de bedrijfszekerheid van de aanwezige installaties en zonnepanelen toenemen.

Zonnestroominstallatie en zonnepanelen inspectie met rapportage

Feringa-Tabak staat al jaren klaar voor bedrijven met onder andere deskundige inspecties aan elektrotechnische zonnepanelen inspecties. Nadat één van onze deskundige en gecertificeerde inspecteurs volgens het SCOIS Scope 12 de inspectie heeft uitgevoerd bij u op locatie, zal er een compleet rapport worden opgesteld. Hierin worden alle bevindingen en eventuele verbeterpunten opgenomen en toegelicht om mogelijke brandgevaren of andere risico’s tegen te gaan. Wilt u graag meer informatie over onze mogelijkheden of direct een afspraak inplannen met één van onze erkende inspecteurs voor een inspectie aan uw zonnestroominstallatie? Neem dan contact met ons op. U kunt ons bereiken via het telefoonnummer 0591 313326 of door te mailen naar info@feringa-tabak.nl.

Schrijf u nu in voor uw volgende cursus!

Kies hieronder welke cursus u wilt gaan volgen:

Gebruikt u afwijkende factuur gegevens? Vul deze hieronder in of laat deze leeg indien deze gelijk zijn aan de bovenstaande gegevens.

Gebruikt u afwijkende factuurgegevens, of heeft u opmerkingen? Dit kunt u doorgeven in het opmerkingen veld hieronder.